Ik hou van shoppen en eigenlijk sinds ik in Australië ben geweest heb ik langzamerhand toch wel een shopverslaving gekregen. Alles zag er daar zo gaaf uit! Australië loopt voor op de trends en dat was direct te zien. Aangezien ik dus erg enthousiast ben over de Australische winkels, de shoppingmalls en de winkelstraten heb ik besloten om hier een artikel over te schrijven. Speciaal voor de shopaholics onder ons die naar Australië gaan.

Brisbane

De eerste Australische stad die ik zag was Brisbane. Op de aankomstdag ben ik het centrum in gegaan en ik was helemaal flabergasted. Wat zag ik toch veel leuke winkels! Ik moest me erg inhouden en mocht niks kopen van mezelf vanwege mijn koffergewicht, ik moest namelijk nog een binnenlandse vlucht doen. Wel ging ik onthouden welke winkels mijn aandacht hadden getrokken, zodat ik die later nog eens kon opzoeken. Daarnaast had ik ook direct besloten om geld opzij te zetten om te shoppen voordat ik weer naar Nederland zou gaan.

De winkel die mij het meeste bij bleef was Colette, een handtassenzaak waar ook sieraden werden verkocht. Hier zou ik definitief weer terugkomen. Later heb ik in Melbourne twee tassen gekocht bij Colette. Bezoek de website http://www.colettehayman.com.au/ om een impressie te krijgen wat er wordt verkocht bij Colette.

Brisbane is vrij klein om te shoppen vergeleken met Sydney en Melbourne, maar toch erg leuk om rond te sneupen. Voor het shoppen moet je naar Queenstreet midden in het centrum.

Melbourne

Melbourne is bij uitstek de shopping place walhalla. Zoveel straten met alleen maar coole winkels! Er zijn meerdere shoppingmalls, waardoor je bijna geen keuze kan maken welke het gaafste is. Melbourne is bij uitstek nummer één van Australië als het om shoppen gaat.

shoppen sydneyIk kocht twee tassen in Melbourne. De zwarte met het slotje en de wit-gouden clutch. De zwarte koste ca. $45 en de clutch ca. $20.

Er is niet een bepaalde straat waar je heen moet, het zijn wirwar van straten met allemaal gave winkels. Gelukkig zijn de straten in hokken verdeeld, op deze manier kan je alles beter onthouden, maar uit eigen ervaring kan dit naar een paar keer links en rechts toch wel verwarrend worden.

Vraag aan een receptie medewerker waar het centrum met alle winkels zitten en dan spreekt het voor zich. Je kan uiteraard ook de tram nemen en uitstappen bij Central, de weg even oversteken en je bent er.

Er zijn diverse shoppingmalls, maar de leukste en mooiste vond ik Melbourne Central Shopping Centre. Er zit een bioscoop in, leuke en betaalbare eettentjes en een paar gave winkels. Zo was er ook een soort van Expo met leuke gifts. Klik hier om meer te lezen over Melbourne en Australië algemeen.

De winkel waar ik ook fan van ben geworden is Forever New. Een super vrouwelijke winkel wat helemaal in mijn stijl past. Hou je van de Villa in Nederland. Dan is waarschijnlijk Forever New ook wat voor jou! De blouse op de foto heb ik daar in 2013 gekocht en het is nog steeds mijn favoriet. Kijk op de website van Forever New http://www.forevernew.com.au/ voor een impressie. Het leuke trouwens van shoppen in Australië is dat ze daar voorlopen op de modetrends.

Sydney

Een stad waar je uiteraard ook goed kan shoppen, maar alles ligt meer verspreid. Hier mijn tips die je als shophollic niet mag overslaan.

Als je Pitt Street helemaal afgaat richting de haven (circular quay) kom je uiteindelijk in de winkelstraat. Hier zijn onder andere ook de winkels Forever New en Colette te vinden.
Een leuk warenhuis is David Jones. Deze ligt op de hoek van Pitt Street en Market Street.

De mooiste shoppingmall van Sydney vond ik de Queen Victoria Building. Een prachtig gebouw op George Street. George Street loopt parallel met Pitt Street. In het Queen Victoria Building zijn alle grootte merken te vinden. Voor designkleding moet je daar zijn.

Ben je opzoek naar souvenirs dan raad ik je Darling Harbour of Chinatown aan. Genoeg te vinden voor een leuke prijs.

Overige tips

– Pas op namaak producten! Check goed de labels.
– Hou ruimte over in je koffer als je naar één van die steden gaat om te shoppen.
– Koop de souvenirs als laatste, je zult merken dat er veel prijs verschillen zijn.
– Vraag de lokale mensen naar de leuke (goedkope) winkels. Australiërs zijn erg gastvrij en kunnen je helpen.
– Pas op zakkenrollers
– Koop vooral wat je echt wil hebben. Als je eenmaal weg bent uit Australië en iets niet hebt gekocht kan je erg spijt krijgen.
– Geniet!