Je zit goed in Praag als je van shoppen houdt! Genoeg winkelcentra en winkelstraten waar je dagen kan rondneuzen. Je vindt in Praag de dure merken maar ook betaalbare shops. Hier een aantal tips voor als je gaat shoppen in Praag. 

Winkelcentra

In Praag zijn er diverse winkelcentra, maar er is één die er toch wel uitspringt. Dit is Palladium, het mooiste winkelcentrum van Praag.

Palladium

In Palladium zitten 200 winkels en 20 restaurants en bars. Een goed winkelcentrum waar je de hele dag kan doorbrengen.

Palladium

Palladium

Op de bovenste verdieping zijn de toiletten waar je niet apart voor hoeft te betalen (handig!). In Palladium zijn er pinautomaten aanwezig.

Om een beeld te krijgen van welke winkels er in Palladium zitten: Marks & Spencer, H&M, C&A, Reserved, ESPRIT, ECCO, Gant, Guess, Calvin Klein, Levi’s, Geox, Tom Tailor, Topshop, Topman, Lacoste, PUMA, SEPHORA, The Body Shop, MAC Cosmetics, Apple, Samsung, Euronics en Sparky.
Genoeg variatie in de soorten winkels. Van budget stores tot merkkleding. Verder is er ook de supermarkt Albert.

Binnen in Palladium

Binnen in Palladium

Op de bovenste etage zitten de meeste restaurants en bars. Keuze genoeg, want je kan kiezen uit: Asian, Czech, French, Indian, Italian, Lebanese, Mediterranean en Mongolian food. Daarnaast is er een Sushi bar, Burger King, KFC, McDonald’s, Starbucks, en Nordsee.
De prijzen liggen ongeveer hetzelfde als in Nederland.

Het winkelcentrum Palladium ligt tegenover het Municipal House. Ga je met de metro, pak dan de Metro B (gele lijn) en stap uit bij station Námestí Republiky.

Chodov

Winkelcentrum Chodov is een leuk winkelcentrum wat bestaat uit meerdere verdiepingen. Op de begane grond en verdieping één vind je de winkels. Op verdieping -1 zit de supermarkt Albert.

Chodov is een winkelcentrum wat in het zuiden van Praag zit.  Je vindt er dezelfde winkels ongeveer als in Palladium, maar het oogt wat minder groot.

Chodov is geschikt als je graag wilt shoppen maar niet zo goed tegen de drukte kan. Je kan hier prima een paar uur vertoeven, want er zijn ook een paar eetgelegenheden. Bij Chodov is er een groot parkeerterrein waar je de eerste drie uur gratis kan parkeren.

Het winkelcentrum Chodov ligt in district 4 van Praag, adres Roztlyská 2321/19. Ga je met de metro stap dan uit bij de halte Chodov (metro lijn C rood).

Winkelstraten

Na Prikope

Na Prikope is een gezellige winkelboulevard met diverse winkels. Hier vind je bekende winkels als NIKE, New Yorker, Bershka, desigual en de Zara. Naast winkelen kan je in de straat Na Prikope ook je excursies regelen of een hapje eten bij bijvoorbeeld TGI Fridays.

De winkelstraat Na Prikope ligt vlakbij de shoppingcentrum Palladium en de Municipal House.

Na Prikope

Na Prikope

Vaclavske Nam

De straat Vaclavske Nam is een straat die goed te combineren valt met de winkelstraat Na Prikope. Als je de Vaclavske Nam afloopt kom je uit bij het Wenceslasplein met de top bezienswaardigheid het Nationale Museum.

Nationaal Museum

Nationaal Museum

Aan beide kanten van de straten zijn er leuke winkels. Je vind hier de bekende cosmetica stores zoals de MAC en Sephora, maar ook kleinere shops.

Winkelstraat vanaf het Wenceslasplein

Winkelstraat Vaclavske Nam vanaf het Wenceslasplein

 

Parízská

Deze winkelstraat kan je vergelijken met de P.C. Hoofdstraat van Amsterdam. In de straat Parízská vind je de meest exclusieve winkels van heel Tsjechië.

Parízská is een brede winkelstraat die van de Engelenbrug bij hotel Intercontinentaal tot aan de Oude Stadsplein loopt. Dit gedeelte hoort bij de Joodse buurt.