De eerste keer dat ik in Maastricht kwam (2011) was het liefde op het eerste gezicht. Wat een heerlijke stad is dat toch. Een gezellige sfeer, veel restaurantjes, leuke kroegjes, en een grote variatie aan winkels. Een wahala dus voor de shopaholic. Het is echt een feestje om te shoppen in Maastricht.

De derde keer dat ik toen naar Maastricht ging (november 2013) ging ik het er dus ook goed van nemen. Mijn vriend verraste mij met een weekendje weg. De planning was shoppen, lekker eten en heel veel genieten.

Gemeentehuis

Gemeentehuis

Hotel Maastricht

We verbleven in Bastion Hotel Maastricht aan de Boschstraat. Een betere locatie hadden we bijna niet kunnen hebben. Binnen vijf minuten was je bij het prachtige gemeentehuis, de winkels en de vele restaurants. Ook het bekende Vrijthofplein was op loopafstand.

Vrijthof

Het Vrijthof

Uit eten in Maastricht

Ik ben super fan van de Thaise keuken. Laat toevallig aan de Boschstraat bij het hotel een Thai zitten. Wij hebben heerlijk gegeten bij Pet Thai Eethuis.

Pet Thai

Pet Thai

Shoppen in Maastricht

Als je in Friesland  woont (zoals ik) dan heb je niet alle bekende winkels of designer modehuizen om de hoek liggen. Vandaar dat ik super enthousiast werd toen ik een Zara, een Tamaris, een Bijenkorf en een Supertrash zag! Wat hou ik toch van shoppen in Maastricht. Alles dichtbij elkaar in prachtige historische panden.

Winkelcentrum

Winkelcentrum

Tussen het winkelen door kom je genoeg leuke eettentjes tegen, waar je voor een prikkie een bord vol (goed) eten krijgt. Zo zie je ook vaak dat er op diverse dagen speciale menu’s zijn. Zoals bijvoorbeeld op een maandag onbeperkt Spare Ribs eten, voor een prima studenten prijsje.

 

 

Borreltijd

In de avond gingen we opzoek naar een gezellig café om te borrelen. We besloten om naar het Vrijthof te gaan. In plaats van een café in te gaan, werd het buiten het café zitten. Bijna alle terrassen aan het Vrijthof hadden terrasverwarming. Het was november dus niet echt terrasweer, maar zo onder de terrasverwarming was het goed te vertoeven.

Het is een feestje

Bibliotheek in de kerk

Bibliotheek in de kerk, wat een beleving!

Voor mij is Maastricht echt goed geschikt om te shoppen, maar ook voor de cultuurliefhebbers en foodies is Maastricht uitermate ideaal. Daarom is Maastricht één van mijn favoriete steden in Nederland en ik hoop er snel weer eens heen te gaan. Het is daar een feestje:)

De Maas

De Maas