Deze vrijdag weer een nieuwe portie Travel Facts. Ik kwam deze week op het internet weer wat leuke onderwerpen tegen die ik graag met jullie deel. Deze week staan de onderwerpen sneeuwpret en gadgets centraal. Te beginnen met een spectaculair filmpje!

One of those days

Ik kwam deze week dit geweldige filmpje tegen op You Tube. Ik wist totaal niet wat me te wachten stond, maar na een paar seconden zat ik met open mond te kijken. Als dat maar goed gaat!

Fat Bike: mountainbiken in de sneeuw

We blijven nog even in de sneeuw, want er is een nieuwe mountainbike uitgebracht. Met de Fat Bike kan je in de sneeuw mountainbiken. Ideaal voor de mountainbike liefhebbers. Zij kunnen nu ook wanneer er sneeuw ligt hun sport uitoefenen.

Fat bike

 

De Fat Bike is een mountainbike die grotere banden met een lagere bandspanning heeft. De mountainbikes hebben hun naam te danken aan de grotere wielen en banden. De grote banden en een lage bandenspanning zorgen ervoor dat fietsers maximale grip hebben op zachte oppervlakken bedenkt met sneeuw.

Bij diverse accommodaties in Livigno Italië kan je een Fat Bike huren. (Reisprofs, 2015)

Travel en surf

T-mobile is met iets heel handigs gekomen. Kies voor een internetpas via de Travel & Surf app. Via deze app koop je een bundel om in het buitenland goedkoper te internetten. Nooit meer een hoge onverwachtse rekening dankzij een buitenlandbundel.

Zit je niet bij T-mobile? Geen probleem, tegenwoordig hebben alle telefoonproviders wel een een buitenland bundel die je aan kan zetten. Op deze manier voorkom je hoge kosten achteraf. Zo heeft Telfort een internetbundel van 100 MB voor €5,-.

Check voor meer informatie jouw telefoonprovider. Zorg ervoor dat je dit allemaal regelt voordat je op vakantie gaat, want je wilt natuurlijk niet achteraf een hoge rekening ontvangen.

TextBlade: een toetsenbord bij je Iphone

Herken je dat je een verhaal wil typen met je Iphone of Ipad, maar dat dat toch wel wat onhandig gaat met een touchscreen? Er is een oplossing voor dit probleem, namelijk de TextBlade.

TextBlade

De TextBlade is een draadloos toetsenbord wat  via de bluetooth is verbonden met je telefoon. Het handige van de TextBlade is dat je hem kan inklappen, waardoor die makkelijk mee te nemen is. Erg handig als je bijvoorbeeld op reis bent. Hiermee hoef je dus niet je zware laptop mee te mee te nemen en het scheelt weer ruimte in je koffer.

 


Dit waren weer de Travel Facts van deze week. Geniet van je weekend en tot volgende week!