Het is één van mijn grootste droom geweest, stage lopen in het buitenland. Deze droom is twee keer uitgekomen met als klapper een stage in Australië. Australië viel samen met mijn andere droom, naar de andere kant van de wereld reizen.
Australië, ik kan er maar geen genoeg van krijgen om er over te schrijven. Sinds de dag dat ik terug ben (februari 2013), denk ik nog steeds iedere dag aan deze onvergetelijke ervaring.

FrontstageMet dit artikel hoop ik mensen te inspireren en enthousiasmeren over een stage in het buitenland. Als je de mogelijkheid hebt en je wilt het heel graag, dan moet je de kans grijpen. Voor je het weet veranderd je (leef)situatie en blijft het bij een droom.

België 

Mijn droom van een stage in het buitenland kwam uit in 2008. Toen heb ik een half jaar stage gelopen in België in Lommel. Lommel ligt echt net een paar kilometer van de Nederlandse grens. Boodschappen deed ik in Nederland en een avondje op stap deed ik in België.

Waarom ik voor België heb gekozen? Dit had met diverse factoren te maken. Ik was afhankelijk van mijn school. De school had maar beperkte contacten met bedrijven in het buitenland. Verder was een andere taal voor mij een grote drempel. Ik wou graag naar Spanje, maar dit was niet mogelijk, omdat ik geen één woord Spaans sprak. Mijn Engels was ook niet wat het moest wezen. Daarnaast wou ik liever ook niet buiten Europa stage lopen. Ik had net een relatie van een half jaar met mijn vriend en vond het toch belangrijk om een beetje bij elkaar in de buurt te blijven.
Het werd dus België.

België was een goede keus. Ik heb het er reuze naar me zin gehad en veel geleerd. Ik heb voornamelijk veel geleerd over de andere cultuur en de mensen. De Belgen zijn zo anders in hun manier van werken en communiceren. Soms vond ik dit lastig, maar nu vind ik het alleen maar erg leuk dat ik het heb mee mogen maken.

Australië

Toen ik klaar was met mijn MBO opleiding ging ik naar het HBO. Ik wist het toen zeker, ik ga naar de andere kant van de wereld. Mijn Engels werd steeds beter en mijn relatie met mijn vriend ging super goed.

In september 2013, het derde jaar van mijn studie, ging ik dan eindelijk mijn droom waar maken. Voor de douane op Schiphol was ik erg verdrietig, omdat ik mijn vriend een tijd moest missen. Ik maakte me ook zorgen om hem, ik liet hem alleen achter. Dat besef kwam steeds meer bij mij binnen, waardoor ik wat onzeker werd over mijn keuze. Gelukkig, eenmaal toen ik door de douane was en nog één keer achterom keek en mijn ouders en vriend uitzwaaide, kon ik het achter me laten. Weg met de tranen. Vanaf dat moment voelde ik me super gelukkig, mijn droom werd werkelijkheid. Op naar het vliegtuig!

Airlie Beach strand

Ik heb een leuke tijd gehad in Australië. Ik was erg serieus bezig met school, maar tussendoor was ik heel veel aan het genieten van de prachtige bestemming. Ik ging vaak op mijn vrije dag alleen naar het strand. Het strand was altijd erg rustig, omdat je er niet kon zwemmen vanwege de kwallen. Dit vond ik alleen maar fijner. Heerlijk alleen, met mijn eigen gedachten genieten van het feit dat ik mijn droom leefde.

Ik kan nog wel uren schrijven over mijn ervaringen in Australië, maar dan wijk ik af van waar dit artikel om draait. Leer hier mijn blogverhalen van toen terug.

Als je iets wil, ga dan daar ook voor. Wil je graag stage lopen in het buitenland, maar vind je dit eng? Maak je niet te veel zorgen, laat je niet leiden door angsten, maar door dromen. Ik weet zeker dat je er geen spijt van zal krijgen!