Het is alweer acht jaar geleden dat ik samen met mijn twee vriendinnen een reis boekte naar Sunny Beach Bulgarije. Het was een heerlijke vakantie waar ik graag weer even bij weg droom in deze blogpost. Ik deel graag met jullie de pluspunten van Sunny Beach en mijn vakantie ervaring. 

De vakantie stond in het teken van veel uitgaan, lekker eten en gewoon genieten. En dat hebben we gedaan!

Uitgaan in Sunny Beach

Sunny Beach heeft me erg verrast met de vele kroegjes, bars, discotheken en lekkere restaurantjes. Het is totaal niet te vergelijken met een Lloret de Mar of Chersonissos. Daar barst het bijna van de 17 jarige Nederlanders. Niet in Bulgarije, daar lag de leeftijd zeker rond de 20/25 + met mensen uit heel Europa. Dit geeft direct al een andere sfeer.

Nu wil dit niet zeggen dat Sunny Beach niet in het teken staat van uitgaan, want dat staat het wel. Alhoewel, het is maar hoe je je vakantie zelf invult, maar het is toch wel echt een party plek.

Altijd happy hours

Altijd happy hours

Wat hebben we toch met zijn drieën een lol gehad. Iedere avond was het weer een feestje. En in de ochtend ontwaakten we langzaam en dronken we een kopje koffen/thee op het balkon. Lekker genieten van het ochtendzonnetje om vervolgens ons klaar te maken voor een middagje strand of zwembad. Niks hoefde alles mocht. Heerlijk!

Het strand

Het strand van Sunny Beach is echt prachtig! Je hebt een groot zandstrand en een mooie blauwe zee. Als er een aardige wind stond had je golven, waar ik me prima in kon vermaken (als een klein kind zo blij).
Wel moet je oppassen met de stroming! Er was een moment dat ik voelde dat ik in een stroming vast zat, het lukte niet meer om naar het strand te zwemmen. Even een flink paniek momentje, maar het is gelukkig goed gekomen! Achteraf kon ik er erg om lachen, want toen ik eenmaal weer de grond onder mijn voeten had en het strand opliep kwam ik erachter dat ik op het naaktstrand terecht was gekomen. Wat een giller!

Strand Sunny Beach

Strand Sunny Beach

Bijna dagelijks lagen we te genieten van de warme zon. We zorgden altijd dat we zelf veel water meenemen, maar je kan bij het strand ook drinken kopen. Wij lagen vaak vlakbij een strandpaviljoen waar clubmuziek werd gedraaid. Lekker zo’n muziekje op de achtergrond.

Accommodatie Sun City

We verbleven in een nieuw appartementcomplex Sun City. Echt een prima keuze! Alles was nog erg nieuw wat ik zelf erg fijn vind. Het was een twee-kamerappertement met alles erop en eraan. De keuken was volledig ingericht met alles wat je maar nodig hebt.

Het enige nadeel van Sun City is dat het toch wel een stukje lopen is naar het strand en het centrum. Als we naar het centrum gingen pakten we de taxi (deze is erg goedkoop) of gingen we met een toeristisch treintje :).

Suncity

Sun City

ZwembadSuncity

Zwembad Sun City

 

 Pluspunten

De pluspunten van Sunny Beach:

  • Goed uitgaansleven
  • Veel variatie in restaurants
  • Fijn zandstrand
  • Groot
  • Doelgroep 20/25+
  • Europees
  • Goedkoop eten en drinken
  • Goedkope taxi’s
  • Veel happy hours
  • Veel accommodatiekeuze (van all in. tot budget appartementen)

Kortom een leuke bestemming waar ik mij goed heb vermaakt :)

Action Waterpark Sunny Beach

Action Waterpark Sunny Beach