Dieren laten mij zien hoe mooi de wereld is. Daarom word ik ook super blij van een dagje dieren spotten. Het liefst natuurlijk in het wild, maar een dierentuin is natuurlijk ook goed. Mits, ik zeker weet dat de dieren goed worden behandeld. Ben je in Sydney? Dan mag een bezoekje aan Taronga Zoo eigenlijk niet ontbreken. Ik vertel je graag waarom dit een geweldige zoo is! 

Taronga Zoo

Taronga Zoo in Sydney is een dierentuin die zich op een prachtige locatie bevindt. De zoo kan je het makkelijkste bezoeken met de ferry. De  ferry vertrekt uit de haven Circular Quay. Dit is vlakbij de Sydney Opera House. Deze vertrekt ieder halve uur. Tijdens een boottochtje van ca. 15 min heb je een prachtig uitzicht van de Opera House en de Harbour Bridge.

Voor een ticket van Taronga Zoo Sydney betaal je $46. Als je een ISIC (international student identity card) pas hebt krijg je een korting van een paar dollars.

Zoals ik al vertelde bevindt de dierentuin zich op een prachtige locatie. Zo heb je als je door het park wandelt een prachtig uitzicht over Sydney.

Dieren

Het leuke van dierentuinen bezoeken in het buitenland is dat je er andere dieren kan spotten. Natuurlijk zie je standaard de olifanten en zebra’s. Maar in een dierentuin als Taronga Zoo zie je ook o.a. koala’s, tasmanian devils, een platypus en mierenegels.

Je kan in Taronga Zoo ook met een koala op de foto. Onthou hier wel bij dat je de koala niet vast mag houden. Dit mag alleen in de staat Queensland in Australië. Verder kan je ook op de foto met een giraffe, reptiel, uil of penguin.
De prijs varieert tussen de $25 en $50. Dit zijn dus kosten die bovenop je toegangskaartje komen.

Extra’s

Verder zijn er nog allemaal shows te bezoeken waaronder een zeehonden- en roofvogelshow. Wees er altijd op tijd bij, want het is er vaak druk en je wilt natuurlijk wel een mooi zitplekje.

Naast de shows worden er op verschillende tijden en plaatsen ook iets verteld over de dieren in het park. Dit is natuurlijk hartstikke leuk als je iets meer wilt weten over een bepaald diersoort.

Duurzaam

Zoals ik al in de inleiding vertelde, vind ik het erg belangrijk dat de dieren in een dierentuin goed worden behandeld. Je mag er vanuit gaan dat dit gebeurd in iedere dierentuin. Maar waar ik ook veel waarde aan hecht, is dat een dierentuin nog meer doet. Denk aan duurzaam ondernemen.
Taronga Zoo streeft naar duurzaamheid, en heeft een duurzaamheidsprogramma opgesteld. Er wordt duurzaam gewerkt om zo de slechte effecten op het milieu te verminderen. Als bezoeker kan je hier aan meehelpen. Zo kan je een donatie doen, een dier adopteren of vrijwilligerswerk doen. Een hele dikke plus vind ik dit!

Ik heb enorm genoten van Taronga Zoo. Voornamelijk de locatie, de geweldige zorg voor de dieren, het duurzaamheidsprogramma en het gastvrije personeel maken het een leuke dierentuin.

 

Taronga Zoo 1
Taronga Zoo 2
Taronga Zoo 3
Taronga Zoo 4
Taronga Zoo 5

mierenegel

Voor meer info zie: Taronga Zoo Sydney.