Na gisteren en vandaag is het duidelijk te merken dat we de koude periode weer ingaan. Het is definitief afgelopen met de zomer. De zomerkleding kan weer worden opgeruimd en de warme truien kunnen weer tevoorschijn worden gehaald. Of toch niet? Want wat is er nou fijner dan de zomerperiode wat langer te maken?! 

In mijn artikel van vorige week – mijn passie voor reizen – vertelde ik dat ik regelmatig in de herfstvakantie naar de Costa Brava ben geweest. Nu het ineens kouder wordt buiten, komen de herinneringen van de Costa Brava weer omhoog. Het is zo fijn om de zomerperiode nog wat langer te maken. In Nederland moeten we zeker nog wel tot april/mei wachten willen we weer lekker van het zonnetje kunnen genieten. Dit duurt dus nog wel 6/7 maanden. (SCHRIK!).

Het voordeel van een weekje vakantie aan de Costa Brava is dat je vaak voor een super goedkope deal die kant op kan gaan. Dit kan met een bus- of vliegreis.

Misschien vraag je je af, is het nog wel leuk daar in oktober? Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat een Blanes of Malgrat de Mar anders is dan in het hoogseizoen. Je merkt duidelijk dat het seizoen erop zit. Zo zie je al hier en daar wat winkels, restaurants en hotels sluiten. Dit geldt ook voor de cafés en discotheken. Het loopt er niet storm en vaak gaan deze horeca-gelegenheden in oktober ook dicht. Je moet dus zeker niet voor het uitgaan daar heengaan!
Hou je van rust en een klein beetje gezelligheid, dan zit je daar goed. Je hebt geen massa’s mensen meer op het strand liggen en hoeft je geen zorgen te maken dat er geen ligbedje meer vrij is bij het zwembad. Heerlijk toch?

Het klimaat kan best wel verschillen. Je hebt geen garantie voor mooi weer en altijd maar zon. Ik vind dat je het wat kan vergelijken als bij ons in Nederland met de lente. Soms heb je een dag dat je een jas aan moet of je kan lekker in je t-shirt en een korte broek op pad. Hoe dan ook het is altijd nog beter nazomeren aan de Costa Brava in oktober, dan in Nederland blijven.

Zoek jij binnenkort nog de zon even op? Of ben je helemaal klaar voor de koude, lange periode hier in Nederland?