Ik kom er zo vaak, dus het verdient zeker een plekje op mijn Live Love Travel. Restaurant De Schoppe in Winterswijk-Miste. Een echte favoriet van mij in de Achterhoek.

Restaurant De Schoppe bevindt zich in Winterswijk Miste (ca. 8 km van Winterswijk) bij camping De Twee Bruggen. Het is een restaurant met een kleine al la carte kaart, maar waar voor iedereen wel wat lekkers op staat. Persoonlijk vindt ik een kleine kaart altijd beter, omdat de kwaliteit dan vaak beter is. En de kwaliteit van Restaurant De Schoppe is zeker goed!restaurant1

 

Je kan in het restaurant lunchen en dineren. Je kan bij beide o.a. kiezen uit diverse pannenkoeken. De pannenkoeken worden bereid met meel van de Meenkmolen. Een graanmolen die in dezelfde straat als het restaurant staat.

 

restaurant3De lunchkaart bestaat uit diverse soorten soepen, wraps, salades, snacks en broodjes. Er is ook gedacht aan de kleine gasten.

De dinerkaart bestaat uit zeven voorgerechten, tien hoofdgerechten, een kinderkaart en acht nagerechten.

Het fijne van de hoofdgerechten is dat er voor iedereen waarschijnlijk wel een goed gerecht tussenzit. Je kan kiezen voor een maaltijdsalade, vis- of kipgerechten, maar ook voor varkens- of rundvlees. Ik vind alleen dat er wel wat meer keuze mag zijn voor de vegetariërs.

Mijn favorieten zijn de boerenschnitzel en de varkenshaas gevuld met abrikozen.

De nagerechten zijn om te smullen! De tradiotionele desserts staan op de kaart dus daar hoef je niet bang voor te zijn. De tiramisu is huisgemaakt en dat proef je overduidelijk.

 

terrasRestaurant De Schoppe beschikt over een prettig buitenterras. Je kan voor een plekje in de zon kiezen of plaatsnemen in de schaduw onder de parasol.  Als het wat afkoelt gaan de terrasverwarmers aan, zodat je langer van de buitenlucht kan genieten. Met mooi weer is de bar buiten geopend.

 

terras2Tot slot het interieur. Voorheen diende het restaurant als schuur ‘de schoppe’. Dit kan je nog goed terug zien aan de ramen en het plafond. Het restaurant is erg stijlvol ingericht, maar behoud zijn authenticiteit. Om de paar weken komt iemand langs voor de decoratie. Met name voor de bloemen.bloemen Restaurant2

 

Klik hier voor de menukaart.

Contact
Meenkmolenweg 23
7109 AH
Winterswijk
T. 0543-56532