We zitten alweer in de tiende week van 2015, wat gaat dat toch hard! Officieel is de meteorologische lente begonnen, maar daar valt nu nog niks van te merken. Alhoewel de voorspellingen van het weekend wel positief lijken.

Vandaag weer verschillende reisnieuwtjes en hebbe-dingetjes in Travel Facts.


SPRS.ME

Oh ik word er gewoon wild van in mijn hoofd, zo enthousiast ben ik over dit concept!

Omarm het avontuur: de mooiste reis plan je niet, die overkomt je…

Bij de organisatie SPRS.ME boek je een reis naar een onbekende bestemming. Je krijgt een week van te voren de temperaturen van de bestemming, een SPRS.ME code en vertrekplaats en tijd door. Eenmaal op de airport voer je de code in via je telefoon en krijg je de bestemming te zien. Een paar uur later zit je in het vliegtuig en gaat je verrassingsreis beginnen.

sprs.me

sprs.me

Je hebt keuze uit verschillende soorten reisthema’s. Je kan kiezen uit adventure, city tripping, broke, city world wide of sunsation.

Hier lees een paar reviews en kan je een paar filmpjes zien van mensen die bij SPRS.ME hebben geboekt.

Ik ben echt mega enthousiast, jij ook?

Wintersport in Bulgarije

Hadden jullie mijn blogpost over Sunny Beach Bulgarije al gelezen? Sunny Beach staat in het teken van een zonvakantie, maar Bulgarije heeft meer te bieden dan alleen mooie stranden en leuke clubs en restaurants. In Bulgarije kan je namelijk ook op wintersport.

theothereurope.wordpress.com

theothereurope.wordpress.com

Vanaf 13 december zal Corendon starten met het aanbieden van wintersportvakanties naar Bulgarije. Een prima optie als je de alpen veel te duur vindt en als je bent uit gekeken op de bergen van Tsjechië.

Polaroid Cube review laat nog op zich wachten

PolaroidcubeIn een eerdere Travel Facts liet ik weten dat ik de Polaroid Cube zou aanschaffen en reviewen. Ik heb de cube al een paar weken in huis, maar helaas lukt het me nog niet om een review te maken. Ik wilde graag een video toevoegen met proef opnames, maar helaas is mijn computer te oud en traag dat die het niet aankan om een video te bewerken. Nog even wachten dus. Ik werk aan een oplossing!

Hotelprijzen in Nederland gestegen

In 2014 zijn de Hotelprijzen in Nederland met 2% gestegen. Amsterdam spant nog steeds de kroon. Hier ben je het duurste uit met een hotelovernachting. De prijs in Amsterdam steeg maar met liefst 4% vergeleken met 2014. Je betaalt gemiddeld in Amsterdam €141 per overnachting en in Nederland algemeen €121.

Ik schrik erg van die prijzen! Mij niet gezien als een hotel zoveel vraagt. Ik probeer toch altijd rond de €50 á €70 per nacht klaar te zijn.

 Leuke sieraden voor reisliefhebbers

Via via kwam ik terecht op de website van Etsy. Etsy is een online shop die hele leuke sieraden hebben speciaal voor de reisliefhebber. Hier een paar leuke items.

Etsy.com

Etsy.com

Etsy.com

Etsy.com

Etsy.com

Etsy.com

Etsy.com

Etsy.com

Etsy.com

Etsy.com

 

Etsy.com

Etsy.com

Naast sieraden kan je ook andere leuke (reis) spulletjes kopen. Zeker het kijken even waard.


 

Dit waren weer de Travel Facts van deze week. Welk sieraad is jouw favoriet?

Fijn weekend!