Hallo iedereen, leuk dat je weer op het punt staat om een nieuwe Travel Facts te lezen. Ik ben weer opzoek gegaan naar leuke reisnieuwtjes of interessante onderwerpen op reisgebied. Ik begin met een zomertrend op bikini gebied. 

Zomertrend: neon kleurige triangl bikini’s

Misschien heb je de bikini dit voorjaar al regelmatig zien langskomen in magazines. De neon kleurige triangl bikini’s zijn super populair dit jaar.

Persoonlijk ben ik er geen fan van. Helemaal het idee dat waarschijnlijk iedere vrouw met deze bikini dit jaar op het strand ligt krijg ik kriebels van. Daarnaast denk ik dat het niet bij ieder figuur past. Lees: niet mijn figuur. Maar wie weet vind jij hem wel helemaal te gek en rock je ermee op het strand!

Nieuwe controle Schiphol

Je kent het vast wel op Schiphol, bij de douane word je paspoort gecontroleerd en even later bij het boarden weer. Tussendoor worden ook nog eens je tassen gecheckt en naar sommige landen moet je door een body scan. Al deze controles zorgen voor wachtrijen.

De nieuwe controles op Schiphol zouden efficiënter zijn en zorgen voor minder lange wachtrijen. Vanaf nu zijn er vijf centrale controle plekken op Schiphol waar iedereen heen moet gaan. Hier wordt in één keer je paspoort, je bagage en je lichaam gecheckt.

De controles zijn veranderd, omdat op deze manier het reis- en verblijfcomfort van de reizigers wordt verbeterd. Er is meer ruimte bij de gates, omdat de controlepoortjes daar worden weggehaald en je hoeft niet meer in een lange rij te wachten.

Koop je bagagelabels en hangsloten nu in

Je ziet ze weer volop bij o.a. Xenos en de Hema. De bagelabels, hangsloten en allemaal andere praktische producten voor op reis. Voor de mensen die pas in het najaar of winter op reis gaan. Koop dit allemaal nu in! In het najaar zijn deze spullen veel lastiger te verkrijgen en is het vaak ook duurder.

Bootvluchtelingen op Kos

Het was van de week op het nieuws. Je zou als toerist niet om de bootvluchtelingen heen kunnen op het Griekse eiland Kos. Volgens de minister van Toerisme Griekenland valt dit allemaal wel mee. De situatie heeft geen invloed op de toeristen of toeristische diensten.

Om de toeristen die naar Kos gaan gerust te stellen heeft de Greek National Tourism Organisation een link van een webcam beschikbaar gesteld. Op deze manier kunnen de reizigers naar Kos zien dat alles op het eiland vlot verloopt en er geen reden is dat vluchtelingen het dagelijks leven van het eiland verstoren.


Dit waren weer de Travel Facts van deze week! Hebben jullie zelf nog leuke nieuwtjes, laat ze dan achter hier bij de reacties. Tot volgende week!

Front photo – webstash.nl