Droom jij erover om te vertrekken uit Nederland? Jij bent echt niet de enige, steeds meer mensen verlaten Nederland. Dit en een geweldige attractie in China, Cuina Oberta in Valencia en de Mystery Hotels in Travel Facts week 24.

Glazen brug in China

Aankomende zomer wordt een spectaculaire toeristische attractie in Hunan (China) geopend. In het natuurpark Zhangjiajie wordt momenteel de langste en hoogste brug met glazen wandelpad gebouwd.

De brug hangt op ca. 300 meter hoogte en is 430 meter lang. Het wandelpad is ca. 6 meter breed. Voor de mensen met hoogtevrees is dit natuurlijk verschrikkelijk, maar voor de spanningzoekers die de canyon willen bekijken is dit een geweldig ervaring.

Naast dat je een wandeling kan maken over de brug kan je er ook bungeejumpen. Dit is dan de hoogste bungeejump ter wereld. De titel wordt dan afgepakt van de Macau-toren die 233 met hoog is.

Lees hier meer over deze brug en bekijk de afbeeldingen.

Meer emigranten vanwege werk

Het aantal emigranten steeg de afgelopen jaren. Zo vertrokken er in 2013 gemiddeld 395 mensen per dag uit Nederland. ‘Vroeger gingen vooral ‘gelukzoekers’ naar het buitenland, maar dat is niet meer zo. Volgens Tom Bey van de Emigratiebeurs vertrekken mensen als gevolg van het sombere toekomstperspectief. Vooral de werkloosheid is een belangrijke drijfveer om Nederland te verlaten’ (RTL Nieuws, 2013)

Tegenwoordig wil men emigreren vanwege werk, terwijl voorheen rust, ruimte en natuur de redenen waren. Daarnaast koos men eerder voor bestemmingen als Duitsland, België en Scandinavië. Tegenwoordig kiezen de emigranten voor een land buiten Europa zoals de Verenigde Staten en Australië. (CBS, 2015)

Proef Valencia tijdens Cuina Oberta

Heb je toevallig deze week een reisje naar Valencia gepland? Dan zit je zeker weten goed als je van lekker eten houdt.

Van 18 tot 28 juni vindt de Cuina Oberta plaats. Dit is de 12de editie van de restaurantweek. De Cuina Oberta is een gastronomisch evenement waarin restaurants hun specialiteiten promoten tegen aantrekkelijke prijzen. Bijna alle restaurants doen mee aan dit evenement. Van tapasbarren tot aan de sterrenrestaurants.

Mystery Hotels

Een verrassingselement in je reis is momenteel helemaal hot! Zo maakte we dit voorjaar kennis met SRPRS.ME reizen en nu heb je dan ook de Mystery Hotels.

De Mystery Hotel aanbiedingen zijn speciaal voor mensen die wel van een verassing houden. Je kan via Weekendjeweg.nl een bestemming uitzoeken en automatisch wordt er dan daar een hotel voor je geboekt. Het zijn standaard 3 of 4 sterren hotels. Een Mystery Hotel boek je alleen in Nederland, Duitsland, België en Parijs. Durf jij je zo te laten verassen?


 

Wat vinden jullie de gedachte om over een glazen brug van 300 meter te lopen? Ik denk dat ik het oversla. De gedachte alleen al maakt me duizelig.