De zomer is begonnen en hoe! Tijdens deze hittegolf in Nederland kan je je weer helemaal bij lezen met de laatste reisnieuwtjes. Deze week: drukte op Schiphol, Ryanair vanaf Amsterdam, negatief reisadvies Tunesië, nieuwe vergelijkingssite en hele coole wijnglazen voor in het zwembad. 

Negatief reisadvies Tunesië

Wat een verschrikkelijk nieuws kwam er binnen vorige week. Een aanslag op een hotel in Tunesië.

De angst voor nieuwe aanslagen in Tuniesië is groot. Daarom heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken besloten een negatief reisadvies te geven. Momenteel worden alle Nederlandse toeristen die nog in Tunesië verblijven opgehaald.

Reis jij binnenkort naar een risicoland? Of heb je geen idee of het land een risico heeft? Check dat hier bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en zorg dat je goed voorbereid op reis gaat.

Strand wijnglazen

Via de Facebook pagina WijnGekken zag ik deze grappige strand wijnglazen. Perfect voor op het strand of in het zwembad. Zou jij met een wijnglas zo in het zwembad ronddobberen? Of gaat dat toch iets te ver?

wijnglazen

Vergelijkingssite voor christelijke reizen

Er zijn tegenwoordig een tal van vergelijkingssites, ook in de reiswereld. Maar nu is er iets nieuws. Een vergelijkingssite voor christelijke reizen. Dat was er voorheen nog niet.

Deze week is de website ChristianHolidays.guide gelanceerd. Hier kan je zoeken op vakantie, conferenties en evenementen met een geestelijke meerwaarde

Drukte op Schiphol

Iedere zomer is het topdrukte op Schiphol. Zo ook dit jaar. In juli en augustus reizen er maar liefst 10,6 miljoen passagiers via Schiphol Airport.

Schiphol heeft hard gewerkt om ervoor te zorgen dat alles tijdens de zomer goed verloopt. Zo zijn er laatst veranderingen doorgevoerd omtrent de douane. Zo is er nu de centrale security. Helaas zijn nog niet alle verbouwingen afgerond en kan het zijn er overlast is op de drukke momenten. Jos Nijhuis (CEO Schiphol Group) vraagt hiervoor begrip en geduld van de passagiers. (TravelPro, 2015)

Ryanair gaat op Schiphol vliegen

Vanaf aankomende winter kan Ryanair vluchten aanbieden vanaf Schiphol. Ryanair heeft de strategie om meer van de grote luchthavens te vliegen om zo ook de zakelijke markt aan te trekken. Ryanair heeft tot 31 augustus de tijd om te beslissen of ze akkoord gaan met Schiphol.

Voor de mensen die in het noorden van Nederland wonen is dit mooi nieuws als het door gaat. Dit scheelt namelijk enorm qua reistijd. Anders zijn de opties Rotterdam, Eindhoven of Maastricht. Amsterdam zou een mooie toevoeging zijn.


Dit waren de Travel Facts van afgelopen weken. Geniet van het warme weer en neem een frisse duik in het water! Tot de volgende keer.