Weer een nieuwe portie travel facts. Lees hier wat er allemaal speelde de afgelopen week in de reiswereld en wees op de hoogte van leuke reisnieuwtjes en gadgets. 

 Boek een wereldcruise

Ik had eigenlijk nooit bij de vraag stilgestaan. Is het mogelijk om een wereldcruise te maken? Gewoon de hele wereld rond op een cruiseboot? Ja dat kan! Je moet er alleen flink voor in de buidel graaien, maar dan heb je ook wat.

In 2017 is het mogelijk om met Silversea een wereldcruise te maken. De cruise zal 116 dagen duren en begint in San Fransisco en en eindigt in Monaco. Je zal tijdens deze cruise 62 bestemmingen en 25 landen bezoeken. Zo vaar je naar Hawaii, Nieuw-Zeeland, Australië, Bali, Shanghai, Hong Kong, Singapore, India en via het Midden-Oosten naar de Middellandse zee.

De cruise begint op 6 januari 2017 en eindigt op 3 mei 2017. Op de cruiseboot is er plek voor 382 gasten. De prijs voor deze 116-daagse world cruise is vanaf €54.950 per persoon te boeken.

Lijkt dit je wat? Of wil je graag een deel van deze cruise ervaren? Check voor meer informatie bij Silversea.

KLM introduceert een nieuwe app voor de Apple watch

Alle vluchtinformatie die je maar nodig hebt, zo om je pols. KLM introduceerde onlangs een nieuwe app voor de Apple watch. Via de app kan je zien wat je resterende vertrektijd is, eventuele gewijzigde vluchtinformatie en je instapkaart. Met slechts één druk op de knop kan je inchecken voor je vlucht. Tijdens de vlucht geeft de app o.a. ook de resterende reistijd weer.

Erg handig voor de reisliefhebbers en de gadgetlovers.

Eerste robot hotel wordt geopend in Japan

Geen verassend nieuws dat uitgerekend in Japan het eerste robot hotel wordt geopend. Maar wel verassend dat er nu een hotel is dat voor 90% wordt gerund door robots!

Het hotel genaamd Henn-na Hotel (Bizar Hotel) wordt morgen (17 juli) geopend. Het hotel ligt in het themapark Huis ten Bosch in Nagasaki. In dit park is een Nederlandse stad helemaal nagebouwd.

Je kan inchecken bij een robotvrouw maar ook bij een robotdinosaurus. Je koffers worden door een robot naar je kamer gebracht en ook de roomservice wordt verzorgd door een machine. Alleen met bedden opmaken hebben de robots nog wat moeite en ook een sleutel terugvinden gaat ze nog wat moeilijk af. Daarom wordt 10% van de werkzaamheden nog uitgevoerd door mensen.

Door de lage personeelskosten kan je vrij goedkoop overnachten in het Henn-na Hotel. Een overnachting kost je ca. €65,-.


Dit waren weer de reisnieuwtjes van de afgelopen weken. Wat vind jij van de wereldcruise? Lijkt je dat wat? Of ga je liever zelfstandig een wereldreis maken?

Tot de volgende keer!