Welkom bij weer een nieuwe Travel Facts. Ik ben het reisnieuws van de afgelopen weken wezen doorspitten en heb de belangrijkste en leukste reisnieuwtjes er uit gepikt om met jullie te delen. Deze keer in Travel Facts veel nieuws over nieuwe vluchten vanuit Nederland. 

Ryanair gaat vliegen vanaf Schiphol

Ik was erg blij om te horen dat er dan eindelijk een beslissing is gemaakt. Ryanair gaat vliegen vanaf Schiphol, dat staat nu vast. De Ierse budgetvlieger vloog eerst alleen vanaf Eindhoven airport. Niet echt handig voor mensen die in het noorden wonen. Gelukkig komt Ryanair iets dichterbij.

Ryanair zal starten met één toestel vanaf Schiphol en dat zal naar verwachting geleidelijk worden opgevoerd.

Ryanair: vluchten Amsterdam – Dublin

We blijven nog even bij Ryanair, want Rayenair lanceert een nieuwe vlucht. Vanaf oktober zal Ryanair vier keer per vliegen van Amsterdam naar Dublin.

Vueling nu ook via Eindhoven en Maastricht naar Barcelona

De Spaanse luchtvaartmaatschappij Vueling vloog voorheen alleen naar Barcelona vanaf Schiphol en Rotterdam Airport. In april komt hier verandering in. Vueling start in april met vluchten naar Barcelona vanaf Eindhoven. Deze vlucht wordt vier keer per week aangeboden. In mei 2016 kan je ook met Vueling vliegen vanaf Maastricht. Hier wordt drie in de week vluchten naar Barcelona aangeboden.

Arkefly gaat niet vliegen van Eindhoven naar de Antillen

Het was al een tijdje een discussie. Mag Arkefly vanaf Eindhoven naar de Antillen vliegen? Op 31 augustus werd het dan eindelijk bekend gemaakt. Het mag niet.

Arkefly zou de eerste luchtvaartmaatschappij zijn die intercontinentale vluchten zou uitvoeren naar de Antillen vanaf Eindhoven. Helaas door de veiligheidscontroles kunnen deze vluchten niet worden uitgevoerd. Er zijn andere veiligheidscontroles naar landen als Aruba en Curacao. Deze controles kunnen door de overheid niet gegarandeerd worden.

Voor collega-bloggers: Geef je op voor beste reisblog 2015!

Reizigers kunnen hun blog weer inzenden voor de jaarlijkse reisblog verkiezing. In deze zesde editie mogen de reizigers zelf beslissen wie zich reisblogger van het jaar mag noemen.

Geef je blog in september op. Eind september kiest de jury tien finalisten. Op deze finalisten kan in oktober worden gestemd door reizigers. De winnaar wint eind oktober de titel reisblogger van het jaar 2015 en een GOPRO Hero4 silver t.w.v. €433,-. De prijs wordt aangeboden door de reisorganisatie Travel Active.

Check voor meer informatie over de inzendingen of geef je op via http://www.wereldwijzer.nl/forumdisplay.php?f=1374 of volg de facebookpagina: https://www.facebook.com/reisblogverkiezing.

Reisinspiratie video

Zoals ik al vaker heb verteld ben ik dol op reisvideo’s. Mijn favoriete video’s (naast travel vlogs) zijn compilaties van allemaal kleine shots van over de hele wereld. Ik heb er weer één gevonden die ik graag met jullie deel.


Dit was dan weer de eerste Travel Facts na de zomerstop. Ik hoop dat jullie het leuk vinden dat de rubriek weer terug is. Voortaan zal Travel Facts soms gecombineerd worden met twee weken. Dit is afhankelijk of er veel of weinig leuke reisnieuwtjes zijn.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer.