Ik kom regelmatig leuke travel tags tegen bij andere reisbloggers. Ik bedacht me ineens dat ik weinig van dit soort tags plaats op mijn blog. Tijd dat daar verandering in komt, want juist met de travel tags leer je mij nog beter kennen. 

Wat mij opviel aan de travel tag bij andere reisbloggers is dat iedereen er een variant op heeft gemaakt. Ik heb gekeken bij de blogs van Marcella Mollenaar, GoYvon en Inhetvliegtuig.nl. Ik heb diverse vragen van hun overgenomen in deze travel tag.

De travel tag

 

Aan welk land heb je je hart verloren?

Ik ben in 2008 voor het eerst naar Griekenland geweest en was direct verkocht. In de meivakantie van dat jaar ging ik met de familie naar Kos. Daarna boekte ik direct met mijn vriend een reisje naar Kreta voor in de zomervakantie. De liefde voor Griekenland is er nog steeds. Zo ben ik totaal drie keer naar Kreta geweest en een keer naar Rhodos. Op mijn wishlist staan nog veel meer Griekse eilanden zoals: Santorini, Mykonos en Zakynthos.

Wat is jouw meest ideale vakantie?

Een combinatie van lekker niks doen en veel zien van een bestemming. Ik hou van de zon en lekker aan het strand te hangen, maar daarnaast ben ik ook vaak onrustig en wil ik veel zien en doen. Mijn perfecte vakantie is 75% actief zijn en 25% relaxen en helemaal niks doen.

Kamperen of all-inclusive vakantie?

Absoluut kamperen! All-inlusive lijkt me echt verschrikkelijk. Ik kan er niet tegen om op één dezelfde plek te blijven. Ik wil iedere avond weer opzoek gaan naar een leuk tentje om te eten. Opzoek gaan waar je het beste ijsje kan scoren. Hoe de gebouwen van een stad eruit zien. Ik moet op ontdekkingstocht anders is er geen lol aan voor mij.

Kamperen vind ik op zijn tijd leuk. Ik ben opgegroeid met kamperen. Ieder jaar gingen we met de caravan naar Duitsland, Oostenrijk, Kroatië, Frankrijk of Spanje. Ik sliep dan in een koepeltentje naast de caravan. Een groot nadeel van een tent is alleen dat je ’s ochtends je tent wordt uitgebrand. Ik hou daarom wel van iets meer luxe zoals een caravan. Het fijne van kamperen is het ultieme vrijheid gevoel.

Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog wel een keer heen zou willen?

Ik vond Vall de Núria een hele bijzondere plek. We gingen op excursie van Malgrat de Mar naar dit prachtige gebied in de Pyreneeën. Je waant je dan ineens in een compleet andere wereld. De rust en stilte is magisch.

Valldenuria

Noem een land waar je nooit naar toe zou willen

Zeg nooit nooit, maar ik heb wel een land waar ik erg aan twijfel of ik daar wel heen wil. Dit heeft te maken dat het totaal niet overeenkomt met mijn manier van leven en denken. Ik ben vegetariër en ben overgestapt naar alleen maar dierproefvrije (cosmetica)producten. Dierenwelzijn is voor mij iets heel belangrijks.

Een land wat hier minder om geeft is China. Ik lees regelmatig over de manier waarop hun met dieren omgaan. Op alle producten moet standaard op dieren worden getest, anders mag het product niet worden verkocht. Daarnaast worden dieren verkocht als speelgoed (letterlijk!). Visjes in een stuiterbal is niet gek daar. En zo zijn er nog een tal van nare voorbeelden. Nu weet ik dat dit niet alleen in China speelt. Zo zijn er nog veel meer landen waar oneerbiedig met dieren wordt omgegaan. Maar ik heb toch sterk het gevoel dat het in China tien keer erger is, en daarom zou ik er niet snel heen gaan.

Al moet ik wel zeggen dat het me verder een prachtig land lijkt. Ik lees regelmatig de blog van Yvonne (Goyvon), die al sinds 2010 in China woont en daar les geeft. Stiekem ben ik toch ook wel benieuwd naar dit land.

Met wie ga je meestal op reis?

Met mijn vriend. Alles is leuker wanneer hij erbij is. Verder ben ik net terug van een citytrip Milaan. Hier was ik met mijn moeder. Dit was onze eerste reis met zijn tweeën. Dit is goed bevallen en gaan we zeker nog een keer doen.

Steden die je graag een  keer wilt bezoeken?

New York!! Deze staat echt boven aan de lijst. Verder wil ik nog veel Europese steden bezoeken zoals: Lissabon, Porto, Sevilla, Malaga, Rome, Athene, Valencia, Ohrid en Krakau.

Wat is de mooiste plek die je ooit hebt bezocht?

Whitehaven beach van de Whitsundayeilanden in Australië. Na een korte wandeltocht door het bos omhoog zie je ineens het prachtige uitzicht over whitehaven beach. Het is onvoorstelbaar mooi. Het lijkt wel alsof je naar een schilderij kijkt. Ik kan nog steeds niet geloven dat er zo iets prachtigs op de wereld bestaat. Ik heb me regelmatig zelf moeten knijpen.

Whitehaven Beach (Whitsundays)


Dit was het eerste gedeelte van de travel tag. Ik heb nog zoveel leuke vragen te beantwoorden, daarom splits ik deze tag op in twee delen. Tot de volgende travel tag!