Vandaag deel ik mijn travel wishlist die ik hoop op een korte termijn te kunnen waarmaken. Van plekken boordevol cultuur en parelwitte stranden tot prachtige skylines. 

Vorig jaar plaatste ik een artikel over Bucketlist reizen. In dit artikel deelde ik ook mijn travel wishlist. Nu was dat eerder een lijstje met reizen op een lange termijn die ik ooit in mijn leven wil doen. Vandaag deel ik mijn travel wishlist die ik hoop in drie jaar (liefst twee) waar te maken.

Praag

Praag lijkt mij één van de mooist steden van Europa. Ik ben daarom ook erg blij dat ik volgende maand deze stad dan ook eindelijk ga bezoeken. Ik zal daar twee volle dagen zijn en mijn ogen denk ik uitkijken. Ik hou gewoon enorm van steden die veel cultuurhistorische bezienswaardigheden hebben. Ik ben bang dat twee dagen zelfs te kort zal zijn voor deze cultuur lover. Maar gelukkig, Praag is niet zover weg:).

Praag (kramersbouwbedrijf.nl)

Praag (kramersbouwbedrijf.nl)

Macedonië

Ohrid meer Macedonië (snipview.com)

Ohrid meer Macedonië (snipview.com)

Ik heb het al eens eerder laten vallen, maar ik wil super graag naar Macedonië. Sowieso trekt mij oost Europa enorm! Macedonië lijkt mij een bestemming waar het nog vrij rustig is op toeristisch gebied en daarom zijn authenticiteit behoudt. Wat zo bijzonder is in Macedonië is het meer van Ohrid, waar het water echt super helder is. Dat moet ik zien! Verder ben ik benieuwd naar hoe de mensen daar leven en wat ze eten.

Santorini

Santorini Griekenland (eilandhoppenopmaat.nl)

Santorini Griekenland (eilandhoppenopmaat.nl)

Santorini is eigenlijk een plek die mij ideaal leek als huwelijksreis, maar aangezien vriendjelief Hawaï op het oog heeft en mij dat ook helemaal prima lijkt komt Santorini op deze travel wishlist te staan.

Santorini Griekenland (santorinivakantie.nl)

Santorini Griekenland (santorinivakantie.nl)

Griekeland heeft mijn hart gestolen en het wordt tijd dat ik daar weer eens terug heen ga. Na Kos, twee keer Kreta en Rhodos te hebben bezocht wordt het tijd voor het romantische eiland Santorini.

New York

New York (parliamenttuttors.com)

New York (parliamenttuttors.com)

Ik droomde al als klein meisje om eens naar New York te gaan. Ik weet nog dat ik op mijn hoogslaperbed zat en mijn moeder mij naar bed bracht en ik vroeg ‘hoeveel kosten twee tickets naar New York?’. Waarop zij antwoordde ‘heel veel’. ‘Ja maar hoeveel dan?’. ‘Nou toch wel zo’n 800 gulden per ticket’. Mooi toen wist ik dus dat ik 1600 gulden moest sparen voor twee tickets, want ik wou niet alleen gaan, ik wou mijn moeder meenemen.

Deze droom om naar New York te gaan is altijd gebleven en ik heb besloten deze droom binnen drie jaar toch maar eens werkelijkheid te laten worden. ‘Life is too short’.

Times Square New York (ensae.org)

Times Square New York (ensae.org)

Ik weet zeker als ik mijn voeten voor het eerst in New York zet, dat ik de gelukkigste persoon ever ben. Ik kan niet wachten tot het moment daar is!

Curaçao

Curaçao of gewoon één eiland in het Caribisch gebied bezoeken lijkt me echt geweldig. Mijn liefde voor Curaçao is eigenlijk pas de afgelopen twee jaar ontstaan door diverse blogs. Die hebben mij zo geïnspireerd dat ik echt super graag dit eiland wil bezoeken. Daarnaast is het alweer een paar jaar geleden dat ik naar een zonbestemming ben geweest en een lekkere luie vakantie heb gehad. Curaçao lijkt me daar goed geschikt voor;)

Klein Curaçao (1000awesomethingsaboutcuracao.com)

Klein Curaçao (1000awesomethingsaboutcuracao.com)

Als ik naar Curaçao ga wil ik graag Klein Curaçao bezoeken en daar gaan snorkelen. Moet je eens zien wat een prachtig helder water! Hopelijk spot ik dan een schildpad, dit is me helaas niet gelukt in Australië.


 

Dit zijn de reizen die ik hoop toch binnen twee jaar hooguit drie jaar waar te kunnen maken. Nu hopen op eindelijk een (vaste) baan zodat ik kan gaan boeken:).

Welke bestemmingen staan er op jullie travel wishlist? En welke ga je de komende jaren ook echt bezoeken? Ben benieuwd:)

Make your dreams come true”