Vandaag heb ik een vakantieboek tip voor jullie. Het is een boek wat ik heb gekocht op het ‘Proef Spanje’ evenement. Lees hier de blog van dat evenement.

Bloedsuiker boek

 

Ik ben echt razend enthousiast over het boek van Simone De León. Het boek heet ‘Bloedsuiker, het zoete leven van een jonge arts in Spanje’. Om het boek in één woord te omschrijven ‘inspirerend’.

Ik vind het een inspirerend boek, omdat het mij aan het denken heeft gezet. Het lijkt mij geweldig om te emigreren naar een warmer land en daar een nieuw leven te beginnen. Dit is wat de hoofdrolspeelster ‘Sam’ van het boek doet. Sam boekt een enkeltje naar Valencia Spanje. Het boek is gebaseerd op eigen ervaringen die de schrijfster Simone De León meemaakte toen ze een tijd verblijf in Valencia voor haar studie geneeskunde.

Hier volgt de omschrijving die op de achterkant van het boek staat:

Een paar weken na haar artsexamen besluit Sam een reis naar Spanje te boeken. In Valencia maakt ze kennis met het goede Spaanse leven. Als Sam de kans krijgt een café over te nemen van de Spaanse mama Martínez, besluit ze in Valencia te blijven en van haar tweede grote passie, taarten bakken, haar beroep te maken.

Maar wat is er dan met haar eerste passie, de geneeskunde gebeurd, vragen haar vrienden en familie uit Nederland zich af. Had ze niet al die jaren geroepen dat ze koste wat kost kinderarts zou worden? Hoewel Sam het thuisfront blijft verzekeren dat ze van gedachte is veranderd en dat ze in Valencia echt gelukkig is, blijft er iets knagen.

Als een vriend op bezoek komt en een brief uit Nederland voor haar meeneemt, wordt duidelijk dat Sam niet zomaar is vertrokken. Ze heeft niemand verteld wat er is gebeurd in het ziekenhuis, een maand voor haar afstuderen. Sam besluit om terug te gaan naar Nederland, waar blijkt dat zwijgen en vergeten wel eens de beste oplossing kan zijn.

Het is een boek met droge humor en het leest makkelijk weg. Daarnaast wordt er soms in flashbacks geschreven, waardoor het verhaal spannender wordt.

In het boek leer je de culinaire hoogstandjes van Spanje (Valencia). Wist je al bijvoorbeeld dat er konijn in de Paella gaat? Verder leer je bepaalde artsen termen. Dit klinkt misschien saai, maar dit is het absoluut niet. De manier waarop Simone De León ze beschrijft is erg vermakelijk.

Kortom echt een aanrader voor iemand die een lekker makkelijk leesboek wil. Het boek heeft 230 pagina’s en het is te koop voor €14,90.

Tip: Simone houd een blog bij over haar belevenissen in Barcelona. Hier woont ze momenteel. Check de blog op http://bloedsuikerboek.nl/blog/