Malgrat de Mar en de excursies

Malgrat de Mar, als je daar één keer bent geweest heb je het er wel gezien. Dat vind ik persoonlijk. De excursies zijn ook ieder jaar weer hetzelfde. Standaard naar Barcelona of naar een outletstore in de buurt. Het wordt tijd voor iets nieuws.

Gelukkig had de reisorganisatie  (Veenstra Reizen) waarmee ik ging ook door dat het tijd werd om nieuwe excursies in het programma aan te bieden. Tenslotte was het ieder jaar in de herfstvakantie de zelfde groep mensen die mee gingen, en iedereen besloot om met de trein zelfstandig naar Barcelona te gaan. Tijd dus dat de reisorganisatie met een nieuwe excursie kwam, en dat kwamen ze ook.

Veenstra Reizen bood in 2011 een nieuwe  excursie aan. Vall de Núria in de Pyreneeën. Eindelijk wat anders! Geen idee wat ons te wachten stond maar het klonk leuk en ik wou graag de Pyreneeën zien.

Excursie Vall De Núria

Vroeg in de ochtend stond iedereen klaar voor het hotel. Die ochtend gingen we met de touringbus van Veenstra Reizen richting Vall de Núria. Het laatste stuk ging met een trein, de Vall de Núria Rack Railway. Dit treinspoor is 12,5 km lang. Ca. 1000 meter gingen we omhoog met de trein. Dit maakte de excursie direct spannender.

Vall de Núria Rack Railway

Vall de Núria Rack Railway

in de trein

In de trein

 

De trein ging zigzaggend omhoog door de bergen. Het uitzicht werd met de minuut mooier. Een paar keer gingen we door een tunneltje. Eenmaal toen we uit de laatste tunnel kwamen, zat iedereen met een open mond rond te kijken, wat was het hier prachtig. Na een moment van verbijstering hoorde je in de trein overal ohhh’s en het geklik van de camera. Vall de Núria, onvoorspelbaar mooi, een verborgen plek in de Pyreneeën van Spanje.

Valldenuria

Vall de Núria

Vall de Núria Núria is een populaire bedevaartsoord en wordt gezien als een spirituele oase. Het landschap van de vallei is uniek met toppen van ca. 3000 meter hoog. Núria ligt in het oostelijke gedeelte van de Pyreneeën in de gemeente Queralbs. Vall de Núria is prachtig om te bezoeken in alle jaargetijden. In de winter ligt er vaak sneeuw, en er kan daarom ook geskied worden. In Vall de Núria is er een ski resort. Er zijn totaal tien ski pistes, blauw, rood en zwart. Met de skilift ga je nog verder omhoog. In de zomer is de skilift ook open, die brengt je naar het mooiste uitzichtpunt.

Uizicht

Uizicht

Valldenuriauitzicht

Skilift

Skilift

Overig activiteiten zijn: – Wandelen – Pony rijden voor de kinderen – Paardrijden – Kanoën / bootje varen – Speelpark voor kinderen Feestdagen in Vall de Núria: – 29 juni – 1 september – 8 september

resort

Resort

Zit je aan de Costa Brava en wil je eens wat anders? Hou je van natuur en bijzondere landschappen? Dan is Vall de Núria zeker een bezoekje waard. Voor vragen of suggesties, laat een berichtje achter bij de reacties hieronder.