Deze maand ben ik begonnen met een vegetarische maand. Dit doe ik omdat ik eigenlijk altijd al een haat en liefde verhouding heb met vlees.

vega2

Ik ben een ontzettende dierenliefhebber. Ik vind alles wat maar met massaproductie van dieren te maken heeft verschrikkelijk.
Een paar jaar geleden begon ik met minder vlees eten, wat me trouwens prima afgaat. Kip heb ik sowieso nooit gegeten. Van gevogelte heb ik altijd al de kriebels gekregen. Dit werd erger toen ik een video bij levensbeschouwing op school zag over hoe het hele proces van kippen slachten in zijn werk ging. Ik neem dit mijn leraar nog steeds kwalijk. Maar aan de andere kant ben ik er ook blij om dat ik dit heb gezien. Vanaf dat moment ben ik meer over de vleesproductie wezen nadenken.

De gevogelte laat ik dus altijd al staan, maar nu de rest nog. Ik vertelde over mijn haat en liefde verhouding van vlees. Je kent het misschien wel wat je hebt met snoep. Je wil het zo graag, omdat je het lekker vindt, maar het mag eigenlijk niet van je zelf omdat je anders zwaarder wordt. Dit heb ik dus met vlees (maar ook met snoep hoor, haha). Ik kan echt af en toe van vlees genieten, maar aan de andere kant vind ik het verschikkelijk wat ik doe. Ik eet gewoon een lief diertje op. Dieren zijn mijn vrienden.

vega1

Dieren zijn mijn vrienden en vrienden eet je niet. Dit is iets wat de afgelopen maanden lang door me hoofd spookte, en nog steeds!

Ik zal vertellen waarom ik op het idee ben gekomen om een maand vegetariër te worden. Ik volg al een tijdje de blog van Teske. Teske is vanaf jongs af aan al vegetariër. Ze is een enorme dierenliefhebster net als mij. In een artikel legt ze uit waarom ze vegetariër is. Dit artikel sprak mij zo aan! Het verhaal gecombineerd met de afbeeldingen. Zo is er een afbeelding waarop staat eat veggies, not friends. En don’t eat me, I love you. BAM! Die hakte erin.
Daarbij kwam dat ze de maand oktober meedeed aan de ‘Vegan challenge’. De hele maand oktober alleen maar veganistisch eten. Wow, wat heb ik daar een bewondering voor!

Aangezien ik altijd dacht om misschien vegetariër te worden besloot ik het te proberen voor een maand. Gewoon kijken hoe het is en meer te leren over voeding. Deze maand draait voornamelijk om bewustwording. Bewust worden van wat je eet en hoe je eetgewoontes kan veranderen.

vega3

Misschien dat niet iedereen mij begrijpt. Dat hoeft ook niet. Maar misschien zijn er wel mensen die deze challenge interessant vinden. Vandaar dat ik het deel op Live Love Travel. Voor mij is Live Love Travel meer dan alleen een travelblog. Op deze blog plaats ik onderwerpen die belangrijk voor mij zijn. Dieren en eten maken daar een deel van uit.

De komende maand ga ik wekelijks op zondag een blog plaatsen over mijn ‘vegetarische challenge’. Mijn ervaringen deel ik dan met jullie. Ik hoop dat jullie dit leuk vinden!