Vandaag is de negende dag van mijn vegetarische maand en jemig wat heb ik al veel meegemaakt!

Ik heb voornamelijk deze week geleerd hoe erg het in je hoofd rondspookt als je iets niet mag. Ik heb vaker een week onbewust wel eens geen vlees gegeten, maar nu ik het echt niet mag is het stukken moeilijker. Op dag twee verlangde ik super naar de MC Donalds, of de lekkere kant en klare Lasagne Bolognaise van de AH to go. Echt vreemd, want anders ben ik daar helemaal niet mee bezig.

Als je dus iets niet mag, wordt de verleiding alleen maar groter. Dit geldt denk ik voor alles. Net als bij snoepen en roken. Maar als ik dan dacht aan al die dieren die massaal worden afgeslacht voor ons mensen, kon ik weer snel van mijn cravings afkomen.

Verder besefte ik dat je meer moet nadenken over bepaalde eet keuzes. Zo kan ik dus niet meer in een restaurant bij de borrel een bittergarnituurtje bestellen. Dit is ook zo bij het avondeten. Je wordt hierdoor wel wat creatiever in de keuken. Ik heb al verschillende gerechten uitgeprobeerd waar ik volgende week wat meer over ga vertellen en laten zien.

Deze week ervaarde ik ook dat vlees eten voor mij zo normaal is, en hierdoor ben ik de mist ingegaan. Ik zat in de bus en waren op de terugweg van de musical Soldaat van Oranje en iemand kwam langs met een doosje cabanossi worstjes. Ik pak er één en neem een hapje. Ondertussen dacht ik van, er klopt iets niet. Nee, ik ben niet op dieet dus mag het gewoon eten. F*ck! Ik ben vegetarisch! Snel het stukje uitgespuugd en weggegooid. Helaas had ik al wel een klein beetje doorgeslikt…vega4

Genoeg leermomenten voor mij deze week. Het interessante van deze week vind ik dat het zo in je hoofd zit dat het niet mag, dat je er extra meer over nadenkt. Misschien ook maar goed.

De eerst week was dus best wel zwaar vond ik, maar zeker niet het stoppen waard! Hierdoor wil ik juist alleen maar doorgaan. Kijken of het een gewoonte kan worden om te stoppen met vlees zonder er de hele tijd over na te denken.

Volgende week zal ik wat dieper ingaan op wat ik eet en om welke voedingsstoffen je moet denken om het vlees te vervangen. Tot dan!