Het is rustig op de Nederlandse snelwegen. Je merkt dat veel mensen op vakantie zijn. Maar op vakantie gaan is niet voor iedereen weggelegd. Het kan zijn dat het gewoon niet uitkomt dit jaar, financiële redenen of misschien moet je wel werken. Toch is het belangrijk dat je wel wat leuks gaat doen, en niet alleen thuis blijft of in je werk blijft hangen. Daarom hier vijf activiteiten tips,  zodat je zomer niet helemaal saai word. 

Wat te doen in Nederland tijdens de zomervakantie

Hier volgen vijf leuke activiteiten tips voor als je deze zomer niet op vakantie gaat. Met deze tips maak je een vakantie in eigen land toch nog leuk.

1. Ontdek een nog onbekende stad met de NS

Er is vast nog wel een stad in Nederland waar je nog nooit bent geweest en graag een keer zou willen bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan Maastricht, Den Bosch, Groningen, Leeuwarden of Amsterdam. Allemaal super leuke steden waar je goed kan shoppen of cultuur kan gaan snuiven.

Pak in plaats van de auto eens de trein. Je zit dan niet met torenhoge parkeerkosten. Vaak kan je bij de Blokker of de Hema een goedkoop dalkaartje kopen vanaf €14,95. Dit is een dagkaart en je kan dan in de daltijden onbeperkt reizen. Of check hier de leuke dagjes uit van NS.

2. De Veluwe

Zelf ben ik helemaal verkocht aan de Veluwe. Ik kom er graag om heerlijk te wandelen in de bossen en natuurlijk om herten te spotten. Op de Veluwe waan ik me in een totaal andere omgeving. Ideaal als je even de rust wilt opzoeken.

Naast gewoon zelf een wandeltochtje uit te stippelen door de Veluwe is het misschien ook leuk om wat meer informatie over het gebied te krijgen door een gids. Ga hiervoor naar Het Aardhuis in Hoog Soeren. Je krijgt dan een rondleiding door het gebied van ca. twee uur. De gids verteld je van alles over de flora en fauna. Daarnaast kan je een roofvogelshow bijwonen en het museum bezoeken wat zich bevindt in het chalet.

3. Dagje Waddeneiland

Niets is fijner dan soms even lekker uit te waaien aan het strand. Terwijl de meeste mensen aan het genieten zijn van hun vakantie ben jij nog steeds aan het doorwerken. Belangrijk is dat je je werk ook soms naast je neerlegt en op je vrije dag ook echt ontspant. De Waddeneilanden zijn een prima keus om even te onthaasten en om het vakantiegevoel te krijgen.

Liever geïnteresseerd in de Waddenzee dan de eilanden? Check Tour De Wadden voor leuke dag activiteiten rondom de Waddenzee.

4. Bezoek een (food)festival

Festivals genoeg ieder jaar. Naast de grote bekende zijn er vast ook kleinere festivals in jouw regio. Zo hebben we hier in Friesland Glemmer. Dit spektakel vind plaats aan het strand van Lemmer. Een heerlijke plek om te genieten van toffe Nederlandse artiesten en de zonsondergang. Dit jaar komen o.a. Miss Montreal, Marco Borsato, Di-rect en Kensington optreden. Check Glemmer voor meer info.

Je kan natuurlijk ook kiezen voor een Food festival als eten helemaal je ding is! De food festivals zijn helemaal hot dit jaar en er komen steeds meer bij. Ik ben afgelopen mei naar Food Festival Trek in Rotterdam geweest, maar er zijn nog veel meer die door heel Nederland gaan. Op de site van Leuke Recepten staat een overzicht van alle toffe Food Festivals.

5. Happen en Trappen

We blijven nog even in het teken van eten, alleen dan moet je er wel iets voor doen. Heb je wel eens van het concept Happen en Trappen gehoord? Je gaat dan een fietsroute doen en ondertussen stop je bij diverse eetcafe’s/restaurants. Dit begint met een kopje koffie en gebak en vervolgens fiets je verder voor een voorgerecht, kopje soep, het hoofdgerecht en de laatste tussenstop is voor het dessert. Daarna kom je weer aan bij het begin punt. Ideaal als je ook een beetje sportief wilt zijn.


Wat zijn jullie plannen voor deze zomer? Als je nog een leuke tip hebt laat het hieronder achter bij de reacties.