Kreta, mijn favoriete vakantieplek. Van de zomer mocht ik dit prachtige eiland voor de derde keer bezoeken. De planning was om naar een waanzinnig mooi strand te gaan. Dit is gelukt. Vulisma Beach. Maar of ik het nou echt zo leuk vond daar? 

Ik had gelezen dat Kreta veel mooie stranden heeft. Toen ons reisje van de zomer naar Kreta was geboekt, ging ik opzoek waar de mooiste stranden van Kreta zaten. Vulisma Beach was er eentje die in de top tien van mooiste stranden Kreta stond en nog dicht bij ons in de buurt was ook. Daar moesten we dus heen.

Vulisma Beach ligt ten zuiden van Agios Nikolaos, het oostelijk gedeelte van Kreta. De taxichauffeur zette ons af vlakbij het strand. Toen ik de autodeur openende zag ik direct hoe mooi het was. Een heldere blauwe zee. Het was nog een klein stukje lopen naar bedenden om bij het strand te komen.

Toen we met onze voetjes het zand voelden kwamen we erachter dat het nog een lastige klus was om een plekje te vinden. Wat was het druk! Scheveningen op een warme zomerdag was er niks bij. Iedereen lag hutje mutje op elkaar. Sommigen lagen zelfs half met hun handdoek in het water, omdat er gewoon geen plek was. Dit was niet wat ik mij had voorgesteld.

We sloegen linksaf om te kijken of aan het einde van het strand nog een plekje vrij was. Half tussen de stenen konden we dan eindelijk onze handdoek kwijt. Maar languit liggen was er niet bij, daar was het gewoon te krap voor en ik had een harde steen onder me liggen.

We besloten om even het water in te duiken. Hmmm, het water zag er toch niet zo aantrekkelijk uit als het van een afstandje deed lijken. Allemaal vies spul (ja sorry geen idee hoe ik het moet noemen) zagen we drijven in het water. Moet ik hierin?! Nou okey, eventjes dan om af te koelen. Ondertussen maakte ik me ook zorgen om mijn spullen. Mijn spiegelreflexcamera en Iphone lagen verstopt in onze rugtas. Maar omdat het zo druk was, en ik niet iedereen daar op het strand kon vertrouwen, kon ik niet niet lekker zwemmen. Snel weer uit het water om de boel goed in de gaten te houden.

We bleven even een uurtje hangen, toen hadden we het wel weer gezien. Spijt hadden we niet. Het strand is prachtig. Maar in het hoogseizoen moet je er gewoon absoluut niet heen. Tenzij je van mierenhopen houd en vieze dingetjes in het water…

Vulisma beach 1 Vulisma Beach 2 Vulisma Beach 3 Vulisma Beach 4 Vulisma Beach 6