Op wintersport gaan, ik werd er niet meer warm van. Ik had altijd de voorkeur voor een zonnige bestemming waar je lekker in je korte broek op verkenning kon gaan. Toch heb ik dit jaar besloten om weer eens de kou op te zoeken. In 2017 ga ik op wintersport. Het wordt een bijzondere reis en dit artikel vertel ik je waarom.

Goede herinneringen

Rond 1999 ging ik voor het eerst op wintersport. Dit was tevens ook mijn eerste ‘verre’ busreis. Mijn ouders namen mij en mijn broer mee naar Harrachov in Tsjechië. Dit ligt in het Reuzengebergte, en is een prima bestemming voor beginnende skiers en snowboarders. We volgden met het hele gezin skilessen en na vijf dagen moesten we het zelf doen. Klaar voor het echte werk!

Ik vergeet nooit meer dat moment dat ik met mijn vader voor het eerst de stoeltjeslift omhoog nam. Wat een avontuur was dat! We besloten het ook direct goed te doen en pakten de hele berg mee. Voor we het wisten zaten we aan de andere kant van de berg, en hop daar gingen we weer naar boven. En toen kwam de piste met wel een hele steile helling. Je keek het diepe in. Stiekem best wel griezelig. Het duurde een tijd voordat we beneden waren, maar het was ons gelukt!

Wintersport-Harrachov-Piste

Een nieuwe verslaving was ontstaan. Iedere voorjaarsvakantie gingen we naar Harrachov tot ongeveer twaalf jaar geleden.

Kansen pakken en herinneringen creëren

Wintersport is een vrij dure vakantie. Een zomervakantie heb ik dit jaar niet gehad. Daarnaast is het al een tijd geleden sinds ik op de lange latten heb gestaan en groeit (helaas) het geld niet op mijn rug. Waarom ik dan toch besluit om op wintersport te gaan?

Ik denk graag terug aan de tijd dat ik met mijn ouders in Harrachov was. Dat we met zijn allen tussendoor warme chocomelk dronken. Dat we s’avonds een drankje deden in de lounge van het hotel. Dat we slenterende door de sneeuw met zware skies op de schouders. Al die momenten en nog zoveel meer zijn goud waard.

Wintersport-Tsjechië

Mijn ouders gaan nog regelmatig op wintersport. De laatste jaren is het Oostenrijk geworden. Oostenrijk ken ik zelf alleen van de zomervakanties op de camping. De wintersport daar is mij totaal onbekend.

Misschien een beetje een gek moment, maar afgelopen zomer zat ik over de wintersport na te denken. De frisse geur van de bergen, het prachtige uitzicht vanaf de top en een witte wereld. Ik bedacht me dat mijn ouders waarschijnlijk begin 2017 wel weer zouden gaan. Stiekem begon het weer te kriebelen. Hoe leuk zou het zijn, met hun weer eens op wintersport te gaan. Ik heb nu de kans en stel liever geen reisjes uit. Ik leef nu. Je weet niet wat de toekomst gaat brengen. Misschien is dit dan het moment en moet ik gewoon vragen of ze het leuk vinden dat ik mee ga. En? Ja hoor ik mag mee! Heuj!

Liefde

Natuurlijk sta ik te springen om op wintersport te gaan met mijn ouders! Voorjaar 2017 is het zover. Een super vooruitzicht waar ik nu al van geniet.

Wintersport-Tsjechië-Reuzengebergte

Liefde voor:

♥ Bergen
♥ Natuur
♥ Witte wereld
♥ Knarsen van sneeuw onder je schoenen
♥ Oostenrijk
♥ Hoogtes en prachtig uitzicht
♥ Beetje spanning en avontuur
♥ Nieuwe herinneringen creëren
♥ Mijn ouders
♥ Opwarmen met een warme chocomelk