Sauerland ligt gemiddeld zo’n vier uurtjes rijden van Nederland. Je waant je compleet in een andere omgeving als je het gebied in komt. De heuvels en bergen met daar tussenin de kleine Duitse dorpen maken het een unieke bestemming. Het is niet dicht bevolkt en daarom geeft de omgeving een zeer rustige sfeer.

Sauerland is zeer populair onder de Nederlandse toeristen. Het ligt erg dichtbij de Nederlandse grens en er zijn verschillende activiteiten te doen in alle seizoenen. Zo is het in de winter een populaire plek om te gaan skiën en in de overige seizoenen om te wandelen en te fietsen.

Wintersport

Winterberg is de populairste bestemming in Sauerland. Hier komen in de winter vele toeristen om te skiëen. Winterberg is niet de enige plek waar je kan skiën in Winterberg. In de omgeving zijn meerder skipistes te vinden. Zo kan je skiën in:

  • Bödefield
  • Altastenberg
  • Sahnehang
  • Neuastenberg
  • Willingen
  • Ruhrquelle
  • Züschen

Voor mij stond deze mini-vakantie niet in het teken van wintersport en skiën, maar in het teken van wandelen.

Wandelen in Sauerland

Met wandelen maak je me altijd blij. Misschien past deze activiteit niet zo bij mijn leeftijd, ik ben namelijk 27 jaar, maar ik vind het serieus de meest ontspannen activiteit die er is. Tijdens het wandelen kom ik tot rust en geniet ik tot het uiterste van de omgeving.

Zo kwam het idee om er even tussen uit te gaan. Even weg naar een mooie omgeving om tot rust te komen. Sauerland was hier een goede keus in. Wat is het daar toch mooi! Nu is wandelen niet echt een activiteit die je in de winter doet in Sauerland, maar daar trek ik me niks van aan. Hup de snowboots aan en wandelen maar!

Hier volgen wat foto’s van deze prachtige mini-wandel-vakantie.

Sauerland1

Sauerland2 Sauerland3 Sauerland4 Sauerland5 Sauerland6 Sauerland7 Sauerland8 Sauerland9 Sauerland10 Sauerland11 Sauerland12 Sauerland13 Sauerland14 Sauerland15 Sauerland16 Sauerland17 Sauerland18 Sauerland19 Sauerland21 Sauerland22 Sauerland23 Sauerland24 Sauerland25 Sauerland26 Sauerland27 Sauerland28

Sauerland heeft super veel wandelpaden. Als wandel liefhebber kan je hier echt je geluk op. Het is gewoon moeilijk om een keuze te moeten maken. Wij hebben twee dagen gewandeld in de omgeving van Liesen en Hallenberg. We hebben gewoon een pad genomen die omhoog ging en zo kwamen we uiteindelijk op een wandelroute terecht.

Je kan er ook voor kiezen om iedere dag gemiddeld zo’n 10 á 15 km te lopen en dan iedere keer ergens anders overnachten. Zo kan je bijvoorbeeld een route van 51 km lopen. Deze route begint in Hallenberg en eindigt in Hallenberg. Je komt dan langs diverse dorpjes.

Sauerland is goed ingespeeld op de wandelaars. Je komt tijdens je wandeling regelmatig borden tegen met een route die je kan volgen. Hou je er niet van om gewoon op de bonne fooi te lopen? Dan kan je het beste informatie opvragen bij je accommodatie of bij een Tourist Information Point.

Sauerland29

Tijdens je wandeling kom je genoeg bankjes tegen om even uit te rusten.

TIP: Neem genoeg eten en drinken mee voor je wandeltocht. Het is er erg verlaten en het kan zo zijn dat je een paar uur loopt zonder maar ook iets of iemand tegen te komen.

Ik kan het iedereen aanraden om te wandelen in Sauerland, ook tijdens de winter. Het winterweer geeft het ultieme ‘rust gevoel’. De wereld is dan zo stil, en je komt weinig mensen tegen. Let alleen wel op dat je je goed warm aankleed en snowboots draagt.

Instagram

Geniet jij ook zo van die winterse foto’s? Check dan mijn Instagram profiel @livelovetravel1 voor meer winterse foto’s uit Sauerland.