Zoals je al misschien had gelezen in My Life in Pictures had ik een vriendinnen-weekend in Den Bosch. We waren allemaal erg benieuwd naar deze stad. Lees: we wouden graag naar het Foute Feest van Q-music in de Brabanthallen. Het weekend bestond uit heerlijk eten buiten de deur, slenteren door de stad en een lekker feesten tijdens de Foute Party. Maar wat heeft dit weekend mij eigenlijk gekost? 

Accommodatie Den Bosch

We waren veel te laat met het boeken van een accommodatie. Een maand van te voren gingen we opzoek, maar er was niks meer beschikbaar wat een beetje in onze prijscategorie viel. We hadden contact opgenomen met meerdere Airbnb’s, maar helaas zatten die ook allemaal vol. En hoe toevallig, vanwege de Foute Party. Twee nachten was niet mogelijk. Gelukkig was er een Airbnb beschikbaar voor alleen de zaterdag. Het huis had één tweepersoonsbed. Eén persoon (we waren met zijn drieën) zou dus op de bank moeten slapen. Het was helaas niet anders, want we hadden echt een accommodatie nodig.

1 nacht Airbnb: €120,-

Eten en drinken Den Bosch

Den-Bosch-eten

 

We hadden een keuken tot onze beschikking, maar hier hebben we geen gebruik van gemaakt. Zelf ben ik een grote voorstander van als je een weekendje weggaat moet je het er ook goed van nemen. We lunchten en dineerden in de stad. De prijzen zijn voor drie personen. Bij de lunch twee drankjes per persoon en bij het dinner één drankje.

Koffie drinken bij De Roosekrans: €7,-
Lunch bij Cafe Hart van Brabant: €40,-
Diner bij Jeronimus : €65,-
Thee met een Bossche bol bij De Druif (geen website): €19,-

Verder hebben we wat boodschappen gedaan bij de Albert Heijn voor ons ontbijt. De boodschappen waren €7,-.

Foute Party Q-music

Waarschijnlijk niet zo relevant om te weten wat mij de Foute Party heeft gekost, maar toch wil ik dit erbij vermelden. Dit doe ik omdat het toch een onderdeel was van mijn weekend in Den Bosch.

Kaartje: €30,-
Muntjes 8 stuks: €22,-
Kluisje (met zijn drieën): €7,-

Wat kost een weekend Den Bosch?

 

Totale kosten per persoon voor dit weekend: €140,-*

Totale kosten per persoon exclusief Foute Party: €86,-*

Het is natuurlijk per persoon verschillend of je het veel of weinig vindt. Het is handiger om op tijd een accommodatie te boeken, omdat je hiermee geld kan besparen. Verder is het natuurlijk je eigen keuze of je buiten de deur eet of eventueel in je eigen appartement als je die hebt geboekt.

Persoonlijk vond ik het weekendje Den Bosch erg betaalbaar en ik wil zeker nog een keer terug.

*Bij de horeca gelegenheden hebben we standaard de rekening naar boven afgerond. Gemiddeld gaven we per rekening een fooi van ca. €2,-. 

 

Bossche-Bol