Als je in Airlie Beach bent ga je uiteraard naar de Whitsundays, maar wist je dat je ook op krokodillensafari kon? Je hoeft niet speciaal naar Darwin, ook in de omgeving van Airlie Beach kan je krokodillen spotten. Ga mee met de Whitsunday crocodile safari. 

Het is een ideaal dag je uit. Alles is verzorgd. Je wordt opgehaald bij je hotel of appartement, je krijgt thee die op een oude gewoonte wordt bereid en tijdens de tour kan je genieten van een uitgebreide barbecue.safari6

De dag bestaat uit heel veel leuke informatie over het gebied, de dieren die er leven en oude gewoontes die de mensen daar hadden.

Met een karretje getrokken door een tractor ga je the wetlands verkennen. De gids probeert je meer te leren over de natuur en het land.

Spot de wallabie

Spot de wallabie

safari1

Eenmaal de wetlands te hebben verkend wordt het tijd voor de Mangrove. Hier leven heel veel krokodillen. Je vaart met een speciale boot over de Proserpine River. Misschien duurt het even voordat je een krokodil spot, maar de kans is bijna altijd aanwezig dat je er minstens één ziet. De gids herkent de krokodillen en heeft ze een naam gegeven. Iedere krokodil heeft een eigen leefgebied.

safari4 Krokodil

Er bestaat ook een kans om babykrokodillen te spotten. Dit is een erg bijzonder moment, aangezien babykrokodillen zes jaar moeten zien te zien overleven voordat ze volwassen zijn. Ze zijn namelijk een prooi voor de volwassen krokodillen. Veel babykrokodillen overleven het dus niet.

safari5

De Whitsunday crocodile safari is erg leerzaam. Je komt met veel kennis over het ecosysteem van de mangrove en de wetlands terug, daarom is de Whitsunday crocodile safari een echte aanrader.

De Whitsunday crocodile safari kost $129,- p.p. voor volwassen. Zorg dat je contant geld meeneemt voor koude dranken en eventueel souvenirs.