Zoals de meeste van jullie weten ben ik een half jaar naar Australië geweest. Een bijzonder moment voor mij was de Whitsundays boottrip. In mijn blog van toen vertelde ik al over mijn ervaringen hoe het allemaal verliep, maar in dit artikel wil ik er graag nog wat dieper op in gaan. Wat houden de Whitsundays in? Waar boek je zo’n boottrip? Kan je er ook één dag heen gaan? Hoe ziet het programma eruit? Wat kost het? Ik vertel het je allemaal in dit artikel.

De Whitsundays en met name Whitehaven Beach is voor mij het paradijs. Ik heb nog nooit zoiets moois gezien en om eerlijk te zijn, ik moest mezelf even knijpen om te realiseren dat het echt was.

Whitsundays

Whitsundays

De Whitsundays bestaat uit een groep eilanden midden in de Great Barrier Reef aan de kust van Queensland. Bij excursie aan de Whitsundays mag een bezoek aan Whitehaven Beach niet ontbreken. Dit is eigenlijk de reden waarvoor je naar de Whitsundays gaat. Whitehaven Beach bestaat uit een wit strand en helder water. Om het zo te houden is het strand verder onbewoond. Overdag komen er toeristen, maar verder is er helemaal niks.

Airlie Beach

Wil je de Whitsundays zien? Dan kan je het beste afreizen naar het plaatsje Airlie Beach. Vanuit de haven in Airlie Beach vertrekken er dagelijks diverse boten richting de Whitsundays. Je kan er voor kiezen om één, twee of drie dagen heen te gaan. Deze keuze kan je baseren op hoeveel geld heb je er voor over en hoeveel tijd.
Mijn ervaring is dat je hetzelfde doet en ziet op één dag als de drie daagse boottrip. Het verschil is als je voor één dag gaat met een speedboot gaat en anders met een zeilboot waar je in overnacht.
Er zijn diverse organisaties in Airlie Beach die jou kunnen helpen met het boeken van een excursie naar de Whitsundays.

SnorkelenWelke boottrip je ook uitkiest. Bij alle boten is er wel de mogelijkheid om te snorkelen. Een uniek moment, want je zwemt dan in de Great Barrier Reef. De kans is groot dat je unieke vissen tegen komt of schildpadden. Pas alleen wel op kwallen! Vaak zie je ze niet in het water, maar je kan je zelf wel beschermen met een stingerssuit. Deze zijn vaak aanwezig op de boot, maar vraag hier naar bij de organisatie. Hoe meer dagen je een boottrip doet, hoe vaker de mogelijkheid is om te snorkelen.

Whitehavenbeach

Whitehavenbeach

Het belangrijkste onderdeel van je Whitsundays excursie is een bezoek aan Whitehaven Beach. Om hier te komen maak je eerst een korte wandeling door de jungle. Vervolgens kom je aan bij het strand, waar je over het algemeen een paar uur de tijd krijgt om te relaxen en te genieten van de omgeving en het prachtige uitzicht.

Qua prijs moet je denken (afhankelijk van hoeveel dagen) aan tussen de $100 en de $600. Boek je een boottrip van twee of drie dagen, dan zit hier natuurlijk diverse maaltijden bij inbegrepen. Tussendoor worden er vaak ook kleine snacks geserveerd zoals fruit of tortilla chips. Drinken moet je bij de meeste organisaties zelf meenemen.

De Whitsundays mag je naar mijn mening niet missen als je naar Australië gaat. Je zal er zeker geen spijt van hebben.