Eind deze maand begint het wintersportseizoen weer. Tijd dus om alvast in de stemming te komen! Bij wintersport wordt er vaak gedacht aan Oostenrijk of Frankrijk, maar er zijn nog veel meer landen waar je heen kan gaan. Wel eens gedacht aan Tsjechië? Het voordeel van een wintersport in Harrachov Tsjechië is dat de prijzen veel lager liggen en het wat rustiger is. Ideaal voor beginners!

Harrachov

Harrachov is een stad wat zich begint in het Reuzengebergte van Tsjechië. Het is een stad die erg in trek is voor de wintersportliefhebbers.

Kom je voor de lange skipistes, dan zit je in Harrachov verkeerd. Als ervaren skiër ben je binnen tien minuten alweer beneden. Je staat dan langer in de rij als je aan het skiën bent.

Harrachov is ideaal voor beginners. Het is er minder druk omdat er voor de ervaren skiërs weinig uitdaging is. Daarnaast kan je heel makkelijk een rondje om de berg maken, waar je prima je technieken kunt oefenen. Weet wel als je met de stoeltjeslift omhoog gaat, je voor wat moeilijke punten komt. Je komt dan sowieso op de rode piste terecht. Als je dus nog niet zo ervaren bent, hou het bij de sleepjes lift. Je heb hier ook al erg mooi uitzicht over Harrachov en je kan bij Hotel Bellevue uitblazen met een hapje en of drankje.

Ski kaart

Ski kaart

Eten en drinken

In Tsjechië liggen de prijzen veel lager als in de Franse en Oostenrijkse alpen. Voor minder dan €10,- kan je een goed bord met eten krijgen. Voor een pils betaal je niet meer als €2,-.

De keuken kan je vergelijken met de Duitse. Een goed stuk vlees, friet en salade vind je op alle menukaarten. Vaak zijn het grote porties wat je krijgt.

In Harrachov vind diverse restaurants in het centrum. In Harrachov kan je ook uitgaan. Er zijn diverse barretjes en discotheken. Weet wel dat Tsjechië achterop loopt op de trends. Het geeft een ‘back to the 80’s’ idee.

Accommodaties

Genoeg hotels, pensions en appartementen in Harrachov. Hier een paar voorbeelden die goed zijn bevallen:

  • Hotel Bellevue
  • Hotel Sklar
  • Hotel Billy Horec
  • Apparthotel Karolina

Wintersport voor beginners

Kortom wil je een keer op wintersport en ben je een beginner? Dan is Harrachov ideaal voor je. Het is ca. twaalf uur rijden (afhankelijk je locatie in Nederland), het is goedkoop en de pistes zijn niet al te druk (behalve in schoolvakanties).